Кметът: Промените в администрацията продължават, а хижата на общината ще бъде достъпна за всеки

Ще продължа с промените в администрацията, мое право е да определя екипа, с който ще работя, бе краткият коментар на кмета на Разград д-р Валентин Василев по повод твърденията на общинския лидер на БСП Елка Неделчева за „масовите уволнения” на служители в общината. В присъствието на заместниците си Галина Георгиева и Ердинч Хасанов кметът съобщи, че освободените от работа са само девет, трима от тях – пенсионери. Общата сума на обезщетенията е 13 000 лева, на пенсионерите това става по друг ред.
Чух, че не било ясно за какво се използва хижата на общината и кой плаща. Не се е плащало досега, каза кметът и показа документ, според който приходите от случващи се там семинари, други инициативи и нощувки за цялата 2015 година са само 669 лева.
Според вътрешните правила, действащи по отношение на имота досега, базата се ползвала само за представителни нужди, от работещите в общинската администрация и техните семейства, общински съветници и гости на общината.
Хижата вече ще бъде достъпна за всички, съобщи кметът.DSCF6932 (768 x 576) Затова са и козметичните ремонти там сега, целта е базата да може частично и да се самоиздържа. На спортните площадки през лятото ще бъде изградено и осветление, за да бъде още по-пълноценен отдихът на желаещите да бъдат гости на хижата, каза още Василев.
Досегашните отговорници за имота са освободени заради много забележки към работата им, заради констатираните липси и все още трудно доказуеми неща, случващи се там, допълни кметът.
Що се отнася за оценките към стила му на работа, кметът е категоричен, че няма да се съобразява с представите на другарите за това и спомените им за времената от преди 1989 година. Оперативките са всеки ден, защото гражданите на Разград искат, а и са прави, проблемите им да бъдат решавани веднага, при спазване на всички законови изисквания и срокове за това.
Не приемем критика за компетентността ми от хора с биография далеч от моята –
общински съветник, областен управител, два мандата народен представител, а сега кмет. Вероятно по тази причина до общинския лидер на БСП нямаше знакови фигури от БСП, когато тя раздаваше квалификациите си, каза накрая Валентин Василев.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.