Борба със стихията за възстановяването на електрозахранването в Югоизточна България

И днес възстановяването на електрозахранването за клиентите на EVN България в Югоизточна България продължава да зависи от осигуряване на достъп на екипите на дружеството до засегнатите от снега населени места за отстраняване на аварирали електропроводи в мрежа „средно“ и „ниско“ напрежение и от възстановяване останали 5 подстанции на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) в мрежата му „високо“ напрежение
Прогнозата за днес е възстановяване на снабдяването за голяма част от клиентите в общините Велинград, Ракитово, Мадан, Рудозем, Баните, Неделино, Ардино. Възстановено беше захранването за Сърница, Доспат и Лъки, като в последната приоритет остава електрозахранването за село Манастир. Екипите на EVN България работят също и по отстраняване на аварии в общините Кирково.
В област Хасково възстановителните усилия са насочени към електропровод, захранващ села в района на хасковски Минерални Бани, където има множество счупени стълбове и паднали проводници. В област Пловдив дейността на компанията е съсредоточена в района на вилна зона Бяла черква в община Родопи, както и за с. Нареченски бани, с. Бачково.
В дружеството продължава да действа Кризисен щаб с цел координиране на действията по възстановяване на електрозахранването. Навсякъде екипите на EVN България работят в координация с колегите от ЕСО и във взаимодействие с местната и централна власт и националния координационен център. Благодарение на това взаимодействие стана възможно и облитането с хеликоптер на проблемни зони от мрежите на ЕСО и EVN България в следобедните часове вчера, което подпомогна ефективното насочване на екипи.
Аварийните екипи на EVN България работят с допълнен състав от техници от други райони, които оказват съдействие при отстраняване на повредите. На разположение са общо 158 аварийни екипа. Към момента са установени общо 130 счупени железорешетъчни и железобетонни стълба от електроразпределителната мрежа./КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.