Бойко Борисов: ГЕРБ има петима кандидати за президент, аз няма да съм един от тях

ГЕРБ има пет възможности за кандидат за президент, съобщи премиерът и лидер на партията Бойко Борисов в първото си интервю за 2016 г. пред „Труд“.
Борисов уточнява, че още не е споделял номинациите си със своите съпартийци.
„Чакам да видя към юни, юли в какво състояние ще е държавата, кои сектори ще са по­- добре, за да си направя сметка дали мога да оголя някой от тях, като взема потенциален кандидат за президент“, обяснява министър-председателят.
Борисов обаче е категоричен, че той не е сред възможните кандидати за президент на партията, защото при съставянето на правителството е „дал дума пред колегите от Реформаторския блок“, че то ще си изкара 4-годишния мандат.
„В тези петима души – аз не фигурирам в моята схема за президентските избори, не съм споделял още вижданията си с моите колеги, защото чакам да видя към юни-юли в какво състояние ще е държавата, в кои сектори ще е по-добре, за да си направя сметка дали мога да оголя някой от тях, като взема потенциален кандидат за президент. Така че от тези няколко души, които мисля, че ще бъдат добре приети, защото са се доказали, в зависимост от ситуацията ще мога да избирам“, казва Борисов.
Той признава, че сред вариантите за кандидат за президент на ГЕРБ има и жени, като обяснява, че в ГЕРБ жените са на почит и се справят добре. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.