Андреас Любиц искал светът да запомни името му

Пилотът Андреас Любиц, за когото разследващите съобщиха, че е разбил самолета на Germanwings, е казвал, че ще направи нещо, с което историята ще го запомни, съобщава германският вестник Bild.
Бившата приятелка на Любиц, наречена само с малкото име Мари, е разказала пред изданието, че миналата година той й е казал: „Един ден ще направя нещо, което ще промени цялата система и всички ще научат името ми и ще го запомнят“.
„Така и не разбрах какво има предвид, но сега всичко придобива смисъл“, споделя тя.
Вчера разследващите съобщиха, че са открили медицински документи, доказващи, че младият мъж е страдал от медицинско заболяване, което не му е позволявало да лети, без да уточнят какво е естеството му. Прокуратурата е открила скъсани болнични листове, включително такъв от деня на катастрофата, които Любиц е скрил от работодателите си.
Междувременно стана известно, че застрахователите на самолета Airbus A320 ще изплатят обезщетения за жертвите и разрушаването на машината на Germanwings, въпреки че катастрофата е била предизвикана умишлено.
„Фактът, че това е самоубийство, не променя нищо в застраховката. Няма изключения“, обясни източник от застрахователния сектор пред AFP. Застрахователното покритие не се поставя под въпрос дори ако от работодателя е било скрито заболяване на служител, отбелязва юристът на авиокомпанията.
По-рано бe съобщено, че може да се наложи компанията, която е нискотарифното подразделение на Луфтханза, да изплати много по-големи компенсации от предвижданите при самолетни катастрофи за пътниците, които загинаха във вторник. В сряда е бил изплатен иск на стойност 6,5 млн. долара за загубата на самия самолет, казват източници от застрахователния сектор, цитирани от Reuters. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.