Наситен априлски календар за талантите от Музикалната школа

Много наситен календар за нашите възпитаници се очертава тази пролет, съобщи директорът на Музикалната школа „Илия Бърнев“ при читалище „Развитие“ в Разград Надя Радославова. Във вторник следващата седмица, 31 март, своя пролетен концерт ще изнесат най-малките таланти на школата. На сцената във Филхармонията какво са научили досега ще покажат над 30 деца от класовете по пиано, китара и пеене, както и вокална група „Въртележка“. Артистите ща са на възраст от 3 до 10 години.
Веднага след това – от 2 до 4 април – е майсторският клас по пиано, който ще води преподавателят в Държавната Музикална академия в София проф. Албена Димова. Обучението се финансира от средства, събрани на Коледния бал на Музикалната школа през 2013 г. В класа на проф. Димова ще се включат Шукрие Динчерова, Сезер Емиров, Христиана Наковска, Несрин Метин и Славена Денчева. Надя Радославова използва срещата си с журналисти да покани специално ценителите да видят и чуят децата на заключителния им концерт на 4 април в 18,00 ч. в зала „Филхармония“ в Разград.
През април двама популярни вече не само в Разград певци, възпитаници на школата, ще участват в международни конкурси в чужбина. Пътуванията им са награда от конкурса „Път към славата“. 15-годишната Даяна Гиргинова лети за Испания на 10 април. Като носителка на наградата „GRAND PRIX“ от българския конкурс тя ще представя България на конкурса в Малага „Орфей в Испания“.
На 27 април за Казахстан пък заминава Иван Гайдаров. Там той ще участва в конкурса „Златен микрофон“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.