Акценти в предстоящата визита на президента в Латинска Америка

Привличането на повече инвестиции, възможностите за задълбочаване на икономическото сътрудничество, както и отношенията Европейски съюз – Латинска Америка ще бъдат сред темите, които президентът Росен Плевнелиев ще обсъди с политическите ръководства и с представителите на бизнеса в Бразилия и Аржентина. Той ще посети двете латиноамерикански държави следващата седмица.
В столицата на Бразилия държавният глава ще разговаря с президента Дилма Русеф. В присъствието на двамата президенти ще бъдат подписани Спогодба за социална сигурност, както и меморандум за разбирателство между Министерството на образованието на България и Националния съвет за научно и технологично развитие на Бразилия. В рамките на посещението ще се проведат два бизнес-форума.
В Бразилия и Сао Пауло президентът ще се срещне и с представители на българската общност. След Бразилия държавният глава ще посети Аржентина, където ще разговаря с аржентинския си колега Маурисио Макри. В присъствието на двамата президенти ще бъде подписан меморандум за разбирателство между министерствата на отбраната на България и Аржентина.
В рамките на посещението държавният глава ще открие българо-аржентински бизнес-форум и ще се срещне с българската общност в Буенос Айрес. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.