Акварелът на старозагорските художници гостува в Разград

За дванадесети път старозагорски художници гостуват в Разград. Този път подредената в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ изложба представя акварела в творчеството на майсторите на четката от града на липите от първите четири десетилетия на ХХ век.
В експозицията, подбрана и подредена от директора на старозагорската галерия Марин Добрев, са включени автори като Васил Димов, Никола Кожухаров, Желю Тачев, Евгения Илиева-Лепавцова, Марио Жеков, Васил Тодоров, Любен Козаров, Димитър Караджов, Петър Желязков и Кипро Николов. А творбите представят различните подходи и техники на техните автори при работа с най-чувствената и сложна техника в изобразителното изкуство. Експозицията ни препраща плавно в спокойствието и романтиката на тежките за българина начални години на миналото столетие, към изконните човешки чувства любов и вярност, а пейзажите ненатрапчиво, но категорично ни напомнят, че живеем в райски кът.
Изложбата, открита снощи от директора на галерията в Разград, чирпанлията Тодор Тодоров, може да бъде видяна от любителите и ценителите на изобразителното изкуство до края на месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.