“Porsche“ посочи виновника за смъртта на Пол Уокър

Единственият виновен за катастрофата, при която загина американският актьор Пол Уокър, е шофьорът на колата, в която се е возил актьорът. Това съобщи Daily Mail, позовавайки се на Porsche.
Немският автомобилен производител направи собствено разследване на обстоятелствата около катастрофата, при който загинаха автомобилният състезател Роджър Родас и звездата от „Бързи и яростни“. По време на инцидента Уокър е седял на мястото до водача. Зад волана на спортния автомобил Porsche Carrera GT е бил Родас.
Вдовицата на Родас заведе дело срещу автомобилния производител, обвинявайки компанията, че колите й не са оборудвани с необходимите предпазни устройства, а в конкретния случай шофьорът е имал проблем с колана.
Според нея комбинацията от тези дефектите е довела до сблъсъка, последвалия пожар и смъртта на пътниците.
По-рано вино за случилото се носи единствено от водача, което би могло да наруши ограничението на скоростта и е загубил контрол. По този начин, според представените миналата година резултатите от полицейското разследване на инцидента, който е настъпила през ноември 2013 г., тя се превръща в съществена причина за превишена скорост. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.