„France Info“: Първата черна кутия на самолета на „Germanwings“ е открита

Първата черна кутия е открита на мястото на катастрофата на самолета „Airbus A320“ в Южна Франция, съобщава „France Info“.
Самолет „Airbus A320“ на нискобюджетната компания Germanwings катастрофира в труднодостъпен район на френските Алпи. В резултат на катастрофата по последни данни са загинали 150 души.
Според първите официални изявления на френската жандармерия, основани на огледа, извършен от първата група, стигнала до мястото на катастрофата, самолетът не се е взривил във въздуха, а се е забил с огромна скорост в планински скали.
На мястото, където е станал удара със земята работят само няколко души, спуснати с лебедка от хеликоптер. Заради релефа на мястото, дори кацането на хеликоптер е рисково. Останалите между 300 и 400 души от спасителите и експертите се намират в пунктове близо до мястото на падането.
Междувременно стана известно, че най-голямата отломка, намерена досега, не е по-голяма от 1 кв. метър. Според оценката на пилотите на хеликоптера, части от разбилата се машина са пръснати на площ от 100 декара.
Климатичните условия в района на катастрофата се влошават, което може да доведе до изтеглянето на работещите на мястото на падането на еърбъса. Това означава, че намирането и откарването на телата на загиналите няма да може да стане за ден или два. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.