„Bild“ публикува стенограма от полета на „Germanwings“: „Отвори, за Бога!”, крещял капитанът

Германският вестник „Bild“ публикува стенограма от аудиозапис на „Germanwings“, който бе разбит от втория пилот със 150 души на борда.
Записът е от първата черна кутия на самолета, най-важните моменти от който вече бяха разкрити от френската прокуратура.
Стенограмата започва с думите на капитана Патрик Сондхаймер, който се извинява на пътниците за 20-минутното закъснение на излитане от Барселона, като обещава да компенсира по време на полета за Дюселдорф.
В следващите 20 минути двамата пилоти си говорят спокойно. В един момент вторият пилот Андреас Любиц казва на капитана, че може да го замести в управлението, за да може той да отиде до тоалетната, тъй като не успял да направи това в Барселона. След 2 минути капитанът наистина става и излиза, а Лубиц заключва вратата на пилотската кабина.
После се чува как от диспечерската кула в Марсилия се опитват да се свържат със самолета. Отвън се чува тропане, а после и блъскане. „Отвори проклетата врата!“, крещи капитанът, но Любиц не издава нито звук.
В 10.35 ч. капитанът започва да блъска по вратата с метален прът. „За Бога, отвори вратата!“, крещи той.
90 секунди по-късно алармите в пилотската кабина се включват: „Земя! Вдигни се! Вдигни се!“ Отвън капитанът продължава да крещи. Чуват се писъци на пътници.
В 10.40 ч. самолетът закача планината с дясното си крило. Чуват се последни писъци от салона, а после настъпва тишина. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.