Магазин „Юта“ може да разшири топлата си кухня, само ако тя е малка пристройка към съществуващата сграда

„Юта маркет“ може да разшири топлата си кухня, само ако тя е малка пристройка към съществуващата сграда. Това стана ясно на изненадваща среща днес на собствениците на магазина, съседи от квартала с кмета на Разград д-р Валентин Василев и част от екипа му.
Изненадваща, защото както e.Razgrad.bg съобщи миналия четвъртък, на бурно обществено обсъждане в сградата на Общината, на която живеещите в квартала около магазина категорично възразиха срещу намерението на собствениците да разширят с повече от 55 квадратни метра нова постройка топлата кухня на магазина, бе решено казусът да бъде разгледан на днешно съвместно заседание на няколко постоянни комисии към Общинския съвет. Още повече, че в новата квартална разработка имаше предложение петното земя под магазина и по няколко метра от всички страни да бъде обособено в отделен имот.

Едва днес стана ясно, че Общината не може да разреши на собствениците на магазина да изградят нова, обособена част към имота, е само да го разширят с пристройка към него.
Едва днес стана ясно, че Общината не може да разреши на собствениците на магазина да изградят нова, обособена част към имота, а само да го разширят с пристройка към него.

Междувременно юристи категорично изразили мнение, че проблемът е единствено в правомощията на кмета и така днес хората от квартала попаднаха в заседателната зала на кметския етаж. Собствениците на магазина представиха преработено своето предложение и бяха намалили размерите на бъдещата кухня. Това отново не бе прието от съседите с мотива, че то е минимално и не променя по същество проекта.
И едва тогава стана ясно, че Общината не може да разреши на собствениците на магазина да изградят нова, обособена част към имота, а само да го разширят с пристройка към него. И че подобно разрешение се ползва само веднъж.
Бурните дебати завършиха с договорка за нова среща в същия състав и на същото място идния понеделник /30 април/ като дотогава собствениците на магазина трябва да изяснят с Агенцията по храните дали не могат да използват съществуващите в имота санитарни възли и съблекални за нуждите на персонала в разширената кухня. Те съществуват и ще се ползват от едни и същи хора. Ако подобна възможност бъде допусната, то следващата седмица, след допълнително оглеждане на проекта, магазин „Юта“ може да получи съгласието на съседите да построи по-малко помещение само за кухнята. Така подходите, паркинг местата, зелените площи и детската площадка ще останат почти незасегнати от строителството.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.