Фондация „Америка за България“ иска да реализира свой проект в Разград

Кметът на Разград д-р Валентин Василев и екипът на общинското ръководство се срещнаха днес с членове на Борда на директорите на Фондация „Америка за България“. На срещата градоначалникът беше със зам.-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, председателя на ОбС Надежда Радославова и секретаря на общината Нели Добрева.
Фондация „Америка за България“ бе представена от нейния президент Нанси Шели. Гостите изразиха желанието си да осъществят три нови проекта в три български града до 2019 година, като продължение на извършеното у нас досега в продължение на осем години. „Америка за България“ е готова да подкрепи инициативи в сферата на образованието, гражданското общество, частния сектор и земеделието, културното наследство и култура и изкуство.„Искаме да споделим нашия опит с вас и да опитаме да подобрим начина на живот в Разград, като дадем възможност на младите хора да остават да живеят тук“, каза Нанси Шилър. Тя призова ръководството на общината да набележи няколко основни направления или конкретни идеи, които са най-неотложни и по които може реално да се окаже подкрепа. Има проекти, които катализират по-големи процеси и подобряват значително живота в общностите, ние търсим идея за такъв проект, казаха колегите на г-жа Шилър.
Кметът представи община Разград, като каза, че ръководството е отворено към разширяване на връзките и контактите с неправителствения сектор и при всяко добро предложение, което е полезно за общината, ще започне работа по него. Той посочи, че неотложна нужда има да се подпомогне с мениджмънт и реклама Археологическият резерват „Абритус“, който има даденостите, но не получава нужното внимание от потока туристи на територията на страната.
Надежда Радославова посочи, че би искала да се окаже подкрепа на читалищата в общината. Те не получават достатъчно финансиране, което да отговаря на нуждите им, каза тя.
Като добър пример за сътрудничеството между Фондацията, неправителствения сектор, бизнеса и общината бе посочено първото излизане на Детския научен център „Музейко“ извън София и гостуването му в Разград. Експозицията „Изобретения“ е тук от началото на април, може и вече е видяна организирано от близо 1000 деца от училища в цялата област.
Днешната среща бе първата от поредицата предстоящи срещи между фондацията „Америка за България“ и общинското ръководство, в които ще се обсъждат вече конкретни предложения за сътрудничество.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.