900 000 лева кръвнина поискаха близките на убития в Пчелина Борислав

900 000 лева кръвнина поискаха днес в заседание на Разградския окръжен съд близките на убития на Пчелина на 11 април миналата година Борислав Бориславов, на 38 години.
Съпругата му Марина и синът й Красимир бяха конституирани от съда като граждански ищци и частни обвинители. Техните адвокати депозираха искове от по 250 000 лева за жената и детето, заради причинените им неимуществени вреди. Родителите на убития – Красимир и Валентина Крумови, бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Те поискаха по 200 000 лева кръвнина.
Днес делото срещу 34-годишният Димитър Петров, обвинен за убийството на Борислав, започна с искания за прекратяване на съдебното производство. Възраженията на двете защитнички на подсъдимия за съществени процесуални нарушения бяха отхвърлени от съда като неоснователни.
Според обвинителния акт Димитър Петров на 11 април умишлено, с особена жестокост и по особено мъчителен начин е умъртвил 38-годишния Борислав Красимиров Бориславов.
Подсъдимият отново не се призна за виновен, както на предишното съдебно заседание, когато не бе даден ход на процеса, и заяви, че на този етап няма да дава обяснения.
Първо бе изслушана от съда Марина Бориславова, която заяви, че на 10 април вечерта вечеряли със съпруга си вкъщи, като малко след полунощ той поискал да отиде на дискотека, и тя го закарала до бар „Famous”/”Феймъс”. Към 3 ч. се чули по телефона, Борислав бил добре и дори я поканил отново да отиде при него, но тя отказала. Сутринта й се обадил приятел на Борислав, който казал, че съпругът й е влязъл в игралната зала и ще се забави. Към 11.30 ч. сестра й съобщила страшната вест, че Борислав е убит.
Делото продължава с разпит на явилите се днес 12 свидетели и две вещи лица. Процесът е насрочен за три дни.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.