9-годишният Виктор от Ню Йорк написа нова песен за България

Всички си спомняме за 9-годишния Виктор, който живее в Ню Йорк, и преди година създаде новия химн на децата емигранти „Откъснатите цветя на България“.
На настоящия 3 март Виктор посвети още една песен, която се казва „Не давайте България”. Текстът е на майката Кристина Велинова, а музиката е написал самият Виктор. Аранжиментът е на неговия музикален педагог в Ню Йорк Александър Чазов.
„Направихме тази песен с огромна любов към България, но и с малко тъга. Посвещаваме я на всички родолюбиви българи и не-българи, които обичат и милеят за България, независимо от националността им, етническия им произход, вероизповеданието и местожителството. Искаме тя да обединява, тъй като общото помежду ни е много повече от различията. Искаме нейното послание да е морална и духовна норма в решенията на тези, от които зависи бъдещето на страната ни”, сподели в социалната мрежа майката на Виктор – Кристина. Корените на Виктор и неговата майка са от Трън, а миналата година с решение на местния Общински съвет Виктор стана почетен гражданин на Трън.

Припевът на новата въздействаща песен на даровитото момче е следният:
Не давайте България на другите –
с кръвта на хиляди герои напоена
в майчини сълзи безброй окъпана,
с духа на мъченици осветена.
/Kmeta.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.