8000 деца от Лудогорието участват в проекта „Твоят час“

Информационен ден по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза I“ се проведе днес в Разград, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Регионалното управление на образованието в Разград организира днешната дискусия в края на първата година от реализацията на проекта, финансиран от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Официални гости на Информационния ден бяха: заместник областният управител Евгени Драганов, заместник-кметът на Кубрат Орхан Мехмед, шефовете на образователните отдели в община Разград Елка Драмалиева и в община Кубрат Стефан Калинов.Информационният ден бе открит от началника на РУО – Разград Атанас Дончев, който пожела успех на преподавателите и децата, които участват в заниманията по проекта.
Преди представянето на част от клубовете и извънкласните дейности, които са работили през учебната година по „Твоят час“, експертът в РУО Николай Миланов обобщи резултатите от проекта. В него са се включили 58 от общо 61 училища в Лудогорието. Сформираните групи са 639, в тях участват 8014 деца. 390-те групи по интереси са посещавани от 5886 ученика, а други 2128 са били включени в групи за преодоляване на обучителни затруднения. Училищата-рекордьори по сформирани групи по „Твоят час“ са ПТГ “Шандор Петьофи“-Разград и ПГИ “Робер Шуман“-Разград – с по 33 групи.
В Информационния ден по проект „Твоят час“ участваха представители на 16 клуба – училищни танцови състави, театрална студия, клубове по роботика, имаше и водно ревю. Подредени бяха и 5 изложби на малки художници.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.