Зам.-кметът на Ловеч е в тежко състояние – с два счупени крака и множество травми

Зам.-кметът на Ловеч е в тежко състояние – с два счупени крака и множество травми
Състоянието на пребития заместник-кмет на Ловеч Цветан Георгиев е доста тежко – с два счупени крака е и множество травми.
Контактен е и вече е приведен за по- нататъшно лечение в болница в Плевен. Според медици той е имал късмет, че счупванията не са малко по-нагоре, което е можело да доведе до трайна инвалидизация, съобщава 24 часа.
Георгиев беше пребит от мъж с черна маска пред дома му тази сутрин.
„Грубо посегателство – не става дума само за заплаха, това е опит за убийство. Грубо, безцеременно, примитивно и дивашко поведение – така мога да го окачествя“, каза кметът на Ловеч Корнелия Маринова по повод нападението над заместника й.
Според Маринова Георгиев е изключително сериозен и отговорен общински служител.
„Когато си последователен в действията си, това са последствията“, каза още тя.
Освен това Маринова съобщи, че има подадени няколко сигнала от общинското ръководство до прокуратурата, свързани с незаконен дърводобив. Спрямо Георгиев пък били отправени неколкократно заплахи – вербални, директни и индиректни. Така, че сегашното посегателство определено било свързано със служебните му задължения.
„Ако някой си мисли, че ще изплаши този управленски екип, много е сбъркал“, категорична е Корнелия Маринова.
48-годишният Георгиев е заместник кмет от 3 години. Преди това е заемал същата длъжност в община Угърчин 10 години. Отговаря за ресорите общинска собственост, икономическа политика, финанси и местни приходи.
„Инцидентът няма да попречи на отбелязването на празника на града утре“, увери кметът Маринова. А честванията щели да протекат и в негова подкрепа.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.