И „Ода на радостта“ звуча в Гецово по повод предстоящото Европредседателство

Зам.-областният управител Евгени Драганов откри информационното културно събитие „България – Гецово – Европа – мечти и реалност“, организирано от читалището в селото по повод предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

Младите таланти на Гецово представиха на сцената, украсена с европейски и български символи непреходните традиции на народа ни. В програмата участваха малчуганите от ДГ „Здравец“ – Гецово, танцова школа „Слънчеви ритми“, формация „Капчици“, Елица Генчева, Цветалина Генчева и танцова школа „Капанска магия“. Концертът завърши с изпълнение на химна на Европа „Ода на радостта“, изпълнена от всички участници в програмата.

Областна администрация-Разград осигури две мултимедийни презентации за европредседателството и годишнината от членството на България в ЕС, представени от главен експерт Светлин Симеонов и таблата от изложбата „Европа в Лудогорието. Поглед от високо“, която включва снимки с дрон на 23 обекта от областта, изградени или ремонтирани по европейски проекти.

/e-Razgrad/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.