50 имами от Разградска област се завърнаха от екскурзия в Одрин

50 имами и ръководители на женски групи към джамии от Разградска област се завърнаха снощи от двудневна екскурзия в съседна Турция, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Визитата им бе част от културния календар, който се реализира на база подписаната от областните управители на Разград Гюнай Хюсмен и на Одрин Гюнай Йоздемир Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между областите Разград и Одрин.
Мюсюлманските духовни лица, сред които и районният мюфтия на Разград Мехмед Аля, са посетили две джамии в Одрин – „Дарул хадис джамия” и „Селимие джамия”, имали са възможност да видят как в Одрин се празнува Хъдрелез, както и да разгледат Музея на здравето. В тяхна чест валията на Одрин Гюнай Йоздемир е дал тържествен обяд.
Във втория ден от посещението си имамите от Разградско са посетили Чанаккале.
„Хората са очаровани от емоционалното посрещане и много благодарни на организаторите, на валията Гюнай Йоздемир и на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен” – сподели районният мюфтия Мехмед Аля.
Тяхната визита е поредното посещение на групи от Лудогорието в Одрин, разноските за което се поемат от Областната администрация в Одрин. Преди имамите на екскурзия бяха: млади спортисти от УСШ ”Руси Бухтев”-Разград; победители в учителски състезания; православни духовници от Русенска епархия; фолклорна група от читалище „Напредък”. Целта на посещенията е както туристическа, така и свързана с обмяна на опит с представители на съответните сфери на обществения живот в южната ни съседка.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.