Кметът отчете що е свършил през първата година от мандата

Аз и екипът ми сме работили прозрачно, отговорно и открито във всяка една от дейностите, свързани с общината, заяви пред журналисти при представянето отчета за годината кметът на Разград д-р Валентин Василев.
Четири са били приоритетите в работата на администрацията през 2016 година по Програмата за управление на община Разград за периода 2015 – 2019 година: утвърждаване на общината като привлекателно място за инвестиции, иновации и работа; подобряване качеството на живот в общината; достоен живот и развитие на човешкия капитал; компетентна и отговорна администрация.
Като пример в първия приоритет кметът посочи предстоящото инвестиране на 1 200 000 евро в бизнес зона „Перистър“ във фабрика за производство на заготовки за дюнери с 200 работни места. В бизнес зоната е благоустроена и поддържащата инфраструктура , където в момента се изграждат още 3 обекта на инвеститори. Осигурена е оптична връзка и интернет услуги за инвеститорите, а бизнес зоната вече се охранява с модерни технически средства и видеонаблюдение.

Финализираната процедура за отдаването на концесия на стадион „Лудогорец арена“ кметът определи като пример за ефективно управление и стопанисване на общинската собственост, начин за подобряване качеството на живот на хората в общината.
По проекта „Енергийно обновяване на българските домове“ са санирани две жилищни сгради.
Премахва се дървесната и храстова растителност по поречието на река Бели Лом в рамките на града. Стартирала е и подмяната на водопроводната мрежа в жк „Орел“. Разработена и е нова транспортна схема на града.
В рамките на Националната кампания „За чиста околна среда – 2016 ” в Гецово, Киченица, Осенец, Побит камък и Топчии са почистени и благоустроени зелените площи, изградени са нови детски площадки, кътове за отдих и монтиране на спортни игрови съоръжения на обща стойност 50 000 лв.
Сред превантивните дейности е и почистването на зелената ивица между двете платна по цялата дължина на бул. „Априлско въстание“. Новият парапет ще осигури по-добра видимост в района с повишена концентрация на катастрофи и злополуки, отчете още д-р Василев..
Община Разград е готова с проектно предложение за почти 10 000 000 лева за строително-ремонтни дейности в 11 обекта от образователната сфера – детски градини, ясли и училища.
Подготвено и внесено за оценка е проектно предложение за паркоустрояване на зелените площи в жк „Орел“ на стойност 5 948 845 лв.
В отчета кметът отделя специално внимание на историческия фестивал „Античният Абритус“ и уникалният в страната „Панаир на киселото мляко и фестивал на народните традиции и занаяти“.
Пълният текст на отчета може да бъде открит на сайта на общината.
/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.