400 000 лева искат от акушерката родителите на битото бебе Никол

Граждански иск в размер от 400 000 лева предявиха родителите на битото бебе Никол Димитрова, което бе малтретирано от акушерката Емилия Ковачева точно преди година.

Те встъпиха в делото и като частни обвинители. Съдебно-психиатрична и психологическа експертиза на акушерката Ковачева показала, че тя е в депресия, страда от безсъние, безперспективност, тревожност, пише в. „24 часа“.

Тест с осем цвята показал, че Ковачева има силен стремеж за самоутвърждаване и защита на собствените си интереси, както и желние да покаже себе си на другите в добра светлина.

Пак цветовият тест е показал, че има повишено желание да лъже, което било характерно за всички хора, които били в затруднено положение. Тогава скалата на истината била занижена.

Делото върви изключително бавно, тъй като в продължение на 3 часа адвокатът на Ковачева Владислав Янев прави постоянни искания. Едно от тях беше отвод на съда и възражение срещу обвинителния акт.

След заседанието Ковачева каза, че не се чувства виновна. По време на делото тя обясни, че не разбира обвинението, поради което се наложи съдът да й разяснява какво значи опит за убийство.

 

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.