400 000 лв. глобили общината за несвършени както трябва работи по преобразяването на центъра на Разград

Община Разград е санкционирана с 400 000 лв. от управляващия орган по проекта „Създаване на зелена и достъпна среда в централната част на Разград”, съобщи неочаквано на сесията на Общинския съвет днес кметът д-р Валентин Василев.
Новината излезе наяве по време на дискусията по докладната записка за приемане на бюджетната прогноза за периода 2017-2019 г. за местни дейности на общината.
Василев припомни, че още по време на предизборната кампания е предупредил, че разполага с информация за очаквана санкция за несвършени както трябва работи по преобразяването на центъра. Признавам, числото, което очаквах, бе 200 000, оказа се, че сумата е двойно по-голяма, каза още кметът. И попита подкрепялите предишния кметски екип от къде сега да вземе тези пари, които са равни на 60% от гласуваните капиталови разходи в тазгодишния бюджет. На първо четене – най-вероятно от ремонтите на улици и пътища, не скри безпокойството си от това кметът.
Градоначалникът обеща на следващата сесия със специална докладна за запознае Общинския съвет с детайлите и мотивите за глобата.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.