40 офицери ще работят в центъра на НАТО в Софи

40 офицери ще работят в Координационния център на НАТО у нас, който ще бъде изграден в София до края на годината, съобщи във Велико Търново министърът на отбраната Николай Ненчев.
Половината ще бъдат българи, а другата половина – офицери от страните-членки на НАТО.
Министърът потвърди отново, че Координационният центърът ще бъде ситуиран в сградата на Министерство на отбраната 2, която се намира до „Пирогов“. Ненчев призна, че имаме известни затруднения със самолетите, които са на въоръжение във Военно-въздушната ни авиация. От спешен ремонт се нуждаят четири от двигателите на МИГ- 29.
„Офертата на Русия от 35 милиона е доста висока, затова водим разговори и в други посоки. Бях на официално посещение в Полша, където поставих въпроса, има вероятност тези ремонти в бъдеще да се извършват там“, уточни Ненчев.
Той коментира, че няма нищо лошо в това и други страни-членки на НАТО да участват в охраната на българското въздушно пространство. Министърът съобщи още, че ушиването на новите облекла на личния състав, офицерите и войниците ще бъде възложено на фирмата „Интендантско обслужване“ към МО. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.