39 жертви и 69 ранени след стрелба в нощен клуб в Истанбул, яма ранени българи при атентата

Най-малко 39 души бяха убити в град Истанбул, Турция в новогодишната нощ, когато двама въоръжени мъже, облечени като Дядо Коледа, нападнаха елитен нощен клуб, предават световните агенции.Въоръжените са убили полицай и цивилен на входа на клуба и след това са открили стрелба вътре.
„За съжаление, най-малко 35 от нашите граждани изгубиха живота си. Един беше полицейски служител. 40 души са настанени за болнично лечение“, обясни валията на провинция Истанбул Васип Шахин. „Случилото се днес е терористична атака“, добави той.
По-късно турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи, че най-малко 16 от жертвите са чужденци.
Той уточни, че досега са идентифицирани 21 от загиналите и от тях 16 са чуждестранни граждани. Други 69 души са настанени в болница за лекуване на раните им.
Сойлу добави, че нападателят все още е на свобода и коментира: „Търсенето за терориста продължава. Полицията започна необходимите операции. Надявам се, че нападателят ще бъде заловен бързо, по Божията воля.“
Няма данни за пострадали или загинали български граждани при терористичното нападение в нощен клуб в Истанбул. Това съобщиха от външното ни министерство за bTV. Посолството ни в Анкара и консулствата ни в Турция остават във връзка с всички местни власти. Междувременно външният министър в оставка Даниел Митов изрази съболезнованията си към близките на загиналите във „Фейсбук“.
Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.