37 населени места са без ток и вода, в преспите имаше закъсала линейка и коли

Общо 37 населени места в Разградска област са без ток към момента, съобщи зам.-областният управител Нурие Црънгалова. Сутринта те бяха 63, досега са отстранени авариите в част от тях, но има и нови, останали без алектрозахранване.

В община Лозница без ток са всички населени места, в Кубрат без електрозахранване са 5 села, в Цар Калоян – 1, в Кубрат – 5, в Завет – 4, и в община Разград – 12. В градовете Завет и цар Калоян частично в някои квартали няма ток.

Продължава забраната за движение по пътищата, въпреки това има водачи, които не я спазват. Авариралите три леки коли край кубратското село Сеслав вече са изтеглени, оказана е помощ и на родилка от Раковски.
По-рано екип на „Спешна помощ” бе закъсал по пътя Разград – Раковски. Линейката потеглила заради обаждане за родилка в селото.
Няма населени места без хляб и хранителни продукти.

Нурие Црънгалова обясни, че още вчера са хоспитализирани в разградската болница всичките 27 болни на хемодиализа, както и родилките които се очаква да родят тези дни. Имало е обаче бременни жени, които са отказали да влязат в болница.
Обстановката продължава да е усложнена, от пътното управление предупреждават да не се тръгва на път. На изходите на населените места има КПП, екипи на „Пътна полиция” спират водачите, които въпреки забраната са предприели пътувания.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.