334 безработни може да започнат работа по две нови програми

Общо 334 безработни може да започнат работа по две нови схеми от европрограмата „Развитие на човешките ресурси”, стана ясно на заседание на комисията по заетост към Областния съвет за развитие.
По схема „Обучения и заетост“ 57 работодатели са кандидатствали за 217 работни места. Комисията одобри 40 от заявките, 15 остават включени в резервния списък. Финансовият ресурс за Лудогорието по тази схема е 839 169 лв.
По схемата „Обучение и заетост на младите хора“ кандидатстват 35 работодатели за 117 работни места, класирани са всички. Средствата са 1 512 239 лв.
Приетите заявки ще бъдат предоставени за одобрение и финансиране в Агенцията по заетостта, а резултатите ще бъдат публикувани на електронната ѝ страница. Одобрените работодатели ще бъдат поканени да сключат договор за осигуряване на заетост.
Схемите представи Христина Кулишева – директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Разград. Програмата „Обучения и заетост” е за безработни лица над 29 години, като приоритетно ще бъдат подкрепяни хора с основно или по-ниско образование, продължително безработни и такива в предпенсионна възраст. Всеки работодател може да наеме максимум 10 души. Схемата осигурява средства за обучение и за наемане на лицата за период до 12 месеца.
„Обучения и заетост на младите хора” е за лица до 29 години и е за период до 6 месеца.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.