30 научни открития показват на “АГРА”

Очаква се изключително силна „АГРА“, на която ще бъдат показани над 30 световни научни новости. Това съобщи в интервю за Дарик радио изпълнителният директор на Международен панаир Пловдив Иван Соколов.
Много фирми се завръщат като изложители в „АГРА“, като тенденцията е селскостопанските производители да се насочват към качественото усъвършенстване на продуктите. Това показват анализите през последните месеци, каза още Иван Соколов.
По думите му в България в момента има потенциал във всички сфери на агробизнеса.Прогресът в този бранш ще е в силната връзка между науката и бизнеса и именно това ще е акцентът на тазгодишното издание, коментира още Соколов.
Биометод за възстановяване на почви е една от новости на Международната селскостопанска изложба „Агра 2016″, която ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив.
То е и най-голямата платформа на агробизнеса в Югоизточна Европа, участват и много чуждестранни изложители. То част от мегафорум, храни, вино и туризъм, чието начало бе поставено през 2015 година и включва седем изложения, представящи селското стопанство, хранителната и винената индустрия, винения и кулинарния туризъм.
Български пармезан, сирене и кашкавал и всякакви гурме храни ще могат да опитат посетителите, които се очаква да бъдат над 30 000. Тази година има заявки включително за групови посещения на ученици и студенти, допълни още Иван Соколов.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.