19 задържани при спецакция на СДВР

Продължават специализираните полицейски проверки на територията на столицата. Действията са част от цялостния план за противодействие на престъпленията в София и следване на принципа за нулева толерантност към противообществените прояви и арогантното поведение на пътя. Стартиралата преди няколко дни акция продължава, като пунктовете за проверка се преразпределят на базата на предварителни анализи.
Към този момент са проверени 850 моторни превозни средства – 4 от тях са били със затъмнени стъкла, а при един от автомобилите е имало основателни съмнения за интервенция върху рамата.
От проверените 950 души, 51 са с криминалистически регистрации. От тях 19 са отведени в районни полицейски управления за проверка на съпричастност към извършени различни криминални деяния. За 73- ма от проверените е установено, че носят огнестрелно оръжие, предстоят проверки дали оръжието е законнопритежавано и дали са валидни съответните разрешителни за неговото носене.
В хода на операцията, снощи са задържани трима мъже, в чийто автомобил са намерени наркотични вещества, 2 мачете и сгъваеми палки. Наркотици са открити у още един мъж, станал обект на проверка.
СДВР изразява надежда гражданите и гостите на столицата да проявят разбиране при евентуално създадени неудобства и затруднения в придвижването по пътната мрежа.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.