17 шестици на матурите в Лудогорието, двойките са 248

Пълните шестици на държавните зрелостни изпити в Лудогорието са общо 17, двойките – 248, съобщиха официално от Регионалния инспекторат по образованието в Разград.
Три от шестиците са по български език и литература в Езиковата гимназия в Разград, три са и по английски език – по една в СОУ „Хр.Ботев” – Кубрат, ГПЧЕ и Техническата гимназия в Разград. Отличните оценки по биология са най-много – девет. По една са шестиците по химия и по физика.
Зрелостниците от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” в Разград са постигнали най-високия успех по български език и литература – 5.07. Следват връстниците им от Математиката – 4.79 и СОУ „Хр.Ботев” – Кубрат – 4.26.
Най-висок е успехът от втория зрелостен изпит /общо/ отново в ГПЧЕ – 5.08, следват ПМГ „Акад. Н.Обрешков” – 5.02 и СОУ „Св.св. Кирил и Методий” – 4.61.
От просветния инспекторат са направили и още една класация – най-висок успех по училища и предмети, но с изричната уговорка, че броят на учениците, писали по съответния предмет в различните училища, е различен. В тази подредба най-висока е оценката по химия в ГПЧЕ – 5.71 /двама ученика/; английски език – 5.61 /седем ученика/ в СОУ „Хр.Ботев” – Кубрат; философски цикъл – 5.53 /един ученик/, в ПГИ „Р.Шуман” и 5.52 – физика и астрономия /пет ученика/, в ПМГ.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.