16-годишно момче е намерено убито в Борисовата градина

16-годишно момче е намерено убито в Борисовата градина.
Момчето е открито на пейка в парка, на около 50 метра от паркинга на националното радио. По първоначални данни смъртта е настъпила вследствие на прободна рана с нож, съобщи БНР.
Установена е самоличността му, но тя не се съобщава. Според някои медии, момчето е деветокласник в Търговско-банковата гимназия в София.
Служители на Столичната дирекция на вътрешните работи извършват оглед, разпитват се и минувачи. Все още не може да се каже кога точно е извършено убийството. Засилено е полицейското присъствие.
По случая е образувано досъдебно производство. Предприети са всички действия по разследването за установяването на обстоятелствата и извършителите на тежкото престъпление, съобщиха от МВР.
Сигналът за мъртво момче, намерено на пейка в района на Борисовата градина, е подаден на телефон 112 днес към 12.00 часа. Все още не е известен часът на смъртта.
Това се случва ден след като в Софийския апелативен съд стартира на втора инстанция делото срещу Николай Русинов-Чеци, който получи доживотна присъда за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина през юли 2011 г.
На 30 септември 2008 г. в Борисовата градина бе убит и студентът по медицина Михаил Стоянов. След 2 години разследване са здържани Радослав Кирчев (по това време на 19 г.) и Александър Георгиев (по това време на 20 г.), които признават, че са „прочиствали“ парка от гейове. Делото все още се точи. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.