14 са вече жертвите на труса в Тайван, издирват се още повече от 100

Най-малко 14 души са загинали в резултат на мощното земетресение в Южен Тайван рано днес. Над 150 души са в неизвестност, обявиха властите, цитирани от ДПА.
Сред жертвите има дете.
17-етажна жилищна страда се е срутила в град Тайнан. В сградата живели около 250 души в 96 жилища.
Няколко други сгради в града също са се срутили или са разрушение от труса, който е станал в 3.57 часа.
По данни от центъра за спешна помощ над 480 пострадали са били приети в болници. В късния съботен ден над 150 души остават в неизвестност.
Спешни екипи продължават да работят по тъмно, за да справят блокирани в развалините. Държавен служител твърди, че 16 сгради в Тайнан са се срутили или имат сериозни повреди.
Спасени са няколко души, които били затрупани под срутила се сграда за повече от 16 часа.
Кметът на Тайнан обяви, че и през нощта ще продължи издирването на жители на сградите, които са в неизвестност.
Високоскоростните железопътни услуги в южния регион са спрени заради земетресението.
Президентът на страната посети бедстващите райони в Тайнан. Японският премиер Шиндзо Абе е предложил помощ. Очаква се късно днес в Южен Тайван да пристигне японски спасителен екип.
Европейският съюз, САЩ, Сингапур, Израел, Франция, Хондурас и Никарагуа също са заявили желание да предложат помощ, по информация от Министерството на външните работи.
Над 3900 екипа за извънредни ситуации, които включват 500 пожарникари, 2500 полицаи, 800 войници и други, са ангажирани в спасителната акция в Тайнан. Те са подпомагани от 23 спасителни кучета и съвременни системи за откриване на оцелели.
/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.