Ярко жълт код за юлска жега в цялата страна

Днес ще е горещо, температурите ще се повишават и максималните ще са между 33 и 38 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Синоптиците са обявили жълт код за потенциално опасни жеги в цялата страна.
Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.
По Черноморието ще е слънчево, следобед – и горещо. Максималната температура ще е 30° – 32°. Температурата на морската вода е 27- 28°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.
В планините ще е предимно слънчево и топло. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра – около 20.
Горещо ще е и времето в началото на седмицата. Температурите на места могат да достигнат до 39 градуса. По-хладно ще е в Западна България, където на отделни места през новата седмица ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки.
В сряда ще започне захлаждане с навлизане на северозападен вятър. Той временно ще се усили, температурите в цялата страна ще се понижат. Краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има на повече места в централните и източните райони.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.