Чили: Два лъва бяха убити заради гол самоубиец

Двата лъва в Общинския зоопарк на чилийската столица Сантяго бяха убити в събота, след като гол мъж влязъл в клетката им и те го нападнали, съобщи TeleSUR.
Директорът на зоопарка Алехандра Монтаба разказа, че мъж, идентифициран по-късно като Франко Луис Ферада, се съблякъл и прескочил в клетката на лъвовете. Първоначално животните не му обърнали внимание и продължили да се излежават в другия край на своето владение. Но мъжът започнал да ги дразни и тогава те го нападнали.
„Зоопаркът има установена процедура за действие при такива ситуации“, разказва Монталба. Хора от охраната се намесили веднага и започнали да пръскат животните с вода от маркуч, след което стреляли с упойваща стрела, но вместо лъва, улучили мъжа и за да бъде спасен животът му, се наложило да се стреля с бойни куршуми. За съжаление изгубихме две животни от нашето семейство, но по-важно беше да спасим човешкия живот, казва Монталба.
Мъжът, упоен с масирана доза приспивателно, бил откаран в болница с опасност за живота и с дълбоки рани по таза и главата.
Двата лъва загинали пред очите на събралата се тълпа.
Комисар Херсон Сепулведа от криминалния отдел на полицията разказал за TeleSUR, че младежът оставил в дрехите си предсмъртно писмо, а докато влизал в клетката, викал „Христос, Христос!“
„Правим графологична експертиза, за да установим дали писмото е с оригиналния почерк на младежа“, казва Сепулведа. „Събрали сме и други веществени доказателства – видеозаписи, снимки, оръжието от инцидента, за да възстановим цялата картина“.
Чилийските социални мрежи реагираха бурно срещу действията на служителите в зоопарка. Коментарите варират от призиви за бойкот на зоопарка до възмущение от използването на бойно огнестрелно оръжие срещу животни, които с нищо не са предизвикали агресията срещу себе си. Не са малко и хората, които поставят под въпрос адекватността на действията спрямо животни, които са предизвикани да реагират от психически болен човек.
Днес в зоопарка на Сантяго е пълно с хора, които идват да запалят свещ пред клетката на лъвовете.
Лекарите все още не дават гаранции, че самоубиецът ще оцелее. Следващите 24 часа ще бъдат решаващи за живота му.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.