Четири месеца след създаването си – танцова формация „Хроники” е шеста на Световното в Хърватска

13 момичета и момчета от танцовата формация „Хроники” се завърнаха изключително доволни от участието в Световното първенство в хърватския град Пореч.
В дебюта си на възможно най-престижния подиум – „World Dance Masters“, ние се представихме отлично, разказва ръководителят на формацията Димитър Николов.
В категорията „Urban” талантите се пускат с масовия танц „Ново начало” в конкуренцията с участници от 15 държави и общо над 30 танца. На финала престижното шесто място е за тях.
В соловите изпълнения участва Стефан Добрев с „Ловец на мечти” и стигна до седмо място в класирането.
hron1 (1)Припомняме, че квота за Хърватска „Хроники”-те спечелиха миналия месец на квалификациите в Пловдив именно с тези два танца. А месец преди това, едва два месеца, след като бяха започнали да танцуват заедно, те спечелиха първо място на конкурса „Магията на танца“ в Шумен.
Момичетата и момчетата благодарят от сърце на всички, които им помогнаха по всевъзможни начини да стъпят на световния танцов подиум.
И вече се изправят пред поредното си предизвикателство. Няма да почиват това лято – ще тренират ежедневно в залата на училище „Отец Паисий”, защото ще се състезават и в конкурси по модерен балет и брейк денс, каквато е и първата специалност на хореографа Димитър Николов. Ще си организират и летен лагер. Предстои им участие в национален конкурс. Останалото от плановете засега е още тайна.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.