Цонка Донева в „Любов – най-нужната илюзия…”

Първият гост на най-новата литературна инициатива на РБ „Проф. Боян Пенев” е поетесата Цонка Донева, която от 40 години живее в Разград и отдавна го нарича моят град. Дачо Господинов ще ни среща с автори, създаващи любовна литература под надслова „Любов – най-нужната илюзия..”

За себе си Цонка Донева споделя: „37 години бях учителка по френски език! И през всичките тези години обичах работата си, учениците, бях /и още съм/ влюбена във френския език. Имам щастливо семейство, деца, внуци, грижи, радости… Но когато пиша стихове, сякаш се намирам в друга вселена. Някой ми нашепва думи, аз мъничко помагам те да се превърнат в изречения…и се пренасям в друго измерение! „Добре, че пишеш стихове!“, ми бе казал някога един приятел –психиатър… и поет. Писането на поезия е моята терапия, моето бягство, моето спасение, моята Любов!

А Любовта? Тя е всичко. Тя е навсякъде. Просто трябва да я забележиш, след това да я отглеждаш…А понякога просто я пускаш в сърцето си. Като нужна илюзия. Като нежна измама. И тя се превръща в частица от теб!”

Литературната пролетна среща с Цонка Донева е днес от 17.30 ч.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.