ЦИК ще определи състава на Общинската избирателна комисия в Разград, партиите не се споразумяха

ЦИК ще определи състава на Общинската избирателна комисия в Разград, след като днес на консултациите при кмета Денчо Бояджиев парламентарно представените партии и коалиции не се споразумяха.
Председателското място за сегашния шеф на комисията Радка Башакова поискаха от ГЕРБ. За същото настояха и от БСП „Лява България“, кандидатурата бе за Катинка Матеева. И ДПС погледна към мястото на председателя и предложи Нергин Хамдиев.
БСП поиска и секретарското място в ОИК за дългогодишния секретар на община Разград Петя Стефанова, но същото сториха и представителите на Реформаторския блок за адвокат Жоро Чобанов.
Патриотичният фронт поиска зам.-председателското място и предложи синдикалиста Иван Димитров. БСП обаче също насочи поглед натам, ако не получи председателското място. За подобен вариант се произнесоха и от ДПС за своя кандидат.
След кратка дискусия стана ясно, че никой от участниците в консултациите няма да отстъпи. По процедура се прави протокол от консултациите, всички го подписват и крайната дума за ръководството и състава на Общинската избирателна комисия в Разград ще има ЦИК. Тя трябва да излезе със свое решение за това най-късно до 3 септември. Прогнозите са, че ЦИК ще се съобрази с квотата на представителството на партиите и коалициите в Народното събрание и най-вероятно председателят на комисията ще е от ГЕРБ, зам.-председателят – от БСП, а секретарят – от Реформаторския блок.

А ето и имената на всички предложени днес:
– ГЕРБ – Радка Башакова – юрист, Цветелина Ботева – юрист и Красимир Атанасов – икономист;
– БСП „Лява България“ – Катинка Матеева – юрист и Петя Стефанова;
– ДПС – Нергин Хамдиев – юрист;
– Реформаторски блок – адвокат Жоро Чобанов;
– Патриотичен фронт – Иван Димитров – синдикалист;
– България без цензура – Станислав Колев – инженер;
– „Атака“ – Русанка Неделчева;
– АБВ – Светлана Василева – юрист.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.