Циганското лято продължава до октомври

Топъл и слънчев ще е днешният ден, с малко облаци в отделни райони.
Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса. В София – около 30 градуса.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, водата и въздуха ще са с температура около 24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по билата – до умерен, вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 24 градуса, на 2000 метра – около 18 градуса.
През следващите два дни температурите ще се повишат още.
Циганското лято ще продължи до октомври, прогнозират синоптици. Според тях няма да имаме и особена нужда от чадъри, тъй като ще е топло и сравнително сухо. Не се очакват и градушки.
Есента се очертава топла с малко по-високи температури.
Утрините ще са сухи и прохладни – 15-18 градуса, но температурите ще се покачват бързо, ще бъде топло, а на места и горещо, а във вечерните часове отново ще е прохладно, но приятно за една бира на открито. Ще си отдъхнем от горещините и вече ще можем да спим добре.
Не бива да забравяме обаче, че настъпва есенният сезон, светлата част на деня намалява за сметка на тъмната, докато на 22-23 септември денят и нощта ще се изравнят по време. Нататък ни чака по-хладно, макар и не студено време, казва синоптикът.
/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.