Ценка Таракчиева, а не Любомир Цонев, ще бъде временно кмет на Разград

Зам.-кметът Ценка Таракчиева ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разград, за срок седем дни преди края на мандата до полагане на клетва на новоизбрания градоначалник. Това реши изненадващо днес на тържествената си сесия Общинския съвет, въпреки че в докладната записка за временен кмет бе предложен зам.-кметът Любомир Цонев. Общинският съветник от ГЕРБ Димитър Стефанов предложи промяната, като първо поиска Цонев да бъде заменен от Милена Цанева, но тъй като по закон това не е възможно, той депозира писмено името на Ценка Таракчиева, с мотива, че тя ще се справи много добре с функцията на кмет. Решението бе прието с 16 гласа „за”, 2 „против” и 11 въздържали се. Единодушно бяха одобрени и временни кметове на 8 кметства.
Не можа да събере достатъчно гласове докладната записка за удостояването на треньора по борба Али Салиев с наградата на името на Никола Икономов. Предложението за награждаване на Божидарка Радоева Почетния знак „За принос към местното самоуправление” бе оттеглено от вносителя.
Председателят на Общинския съвет Милена Цанева направи отчет за работата на местния парламент през мандата и връчи на всеки съветник поименен плакет.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.