Цветанов, Павлова и Нунев на молитвена закуска при Обама

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще участва за трети пореден път в Националната молитвена закуска във Вашингтон при президента на САЩ Барак Обама, съобщиха от партийния пресцентър.
В САЩ Цветанов ще бъде придружаван от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и от депутата от ГЕРБ Пламен Нунев.
По време на посещението си в САЩ Цветанов ще проведе и редица срещи, се посочва в съобщението, без да се уточнява с кого ще разговаря той.
Националната молитвена закуска е международен форум, който се организира съвместно от Белия дом и Конгреса на САЩ. Провежда се ежегодно в първия четвъртък на февруари, като Камарата на представителите и Сенатът се редуват в председателстването й.
По време на закуската освен президента на САЩ традиционно присъстват и членове на правителството, Конгреса, дипломатическия корпус, висшата администрация и въоръжените сили на САЩ. На форума се канят още дипломати, бизнесмени, политически, религиозни, научни, стопански и държавни лидери от различни държави.
/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.