Хора от третата възраст посетиха Областния информационен център

Хора от третата възраст посетиха днес Областния информационен център. Срещата бе по инициатива на председатели и членуващи в клубовете на разградския общински Съюз на пенсионерите, съобщиха от Центъра. Желанието на възрастните хора бе да научат повече за резултатите от стореното с европейски средства в Лудогорието, както и да се информират какви възможности има за финансиране с европари на техни дейности и прояви.
Участниците изгледаха втория видеофилм на ОИЦ „Успешни европроекти в област Разград 2007-2015”и се запознаха с възможностите за неправителствени организации да кандидатстват с проекти през новия програмен период 2014-2020 година.
Присъстващите проявиха силен интерес и към изпълнението на проекта, чрез който се обновява централната градска част на Разград. Илин Солаков, архитект в общинската администрация представи основната цел и дейностите на проект „Създаване на зелена и достъпна градска среда в централна градска част на гр. Разград”, изпълняван по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. След като разясни подробно оставащите проектни дейности, както и сроковете, в които се очаква те да приключат, арх. Солаков отговори на многобройни въпроси.
Всички участници в срещата получиха рекламно-информационни материали на ОИЦ–Разград и на Управляващите органи на оперативните програми.
/e-Razgrad/
Снимка: Областен информационен център

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.