Футболната федерация на Саудитска Арабия се извини за провалената минута мълчание

Футболната федерация на Саудитска Арабия поднесе извинение на близките на загиналите при терористичните атаки в Лондон. Причината е, че играчите на националния тим на страната решиха да не запазят минута мълчание преди световната квалификация срещу Аржентина, предава bTV.

„Футболната федерация на Саудитска Арабия дълбоко съжалява и поднася искрените си извинения за постъпката на няколко от членовете на националния отбор на страната, които не се включиха в минутата мълчание в памет на жертвите от терористичната атака в Лондон на 3 юни. Играчите не са искали да проявят неуважение, да оскърбят паметта на жертвите или да предизвикат недоволство на семействата, приятелите, а така също и на всички пострадали при тази трагедия. Футболната федерация на Саудитска Арабия осъжда всички актове на тероризъм и екстремизъм, а така също поднася съболезнования на жертвите, правителството и народа на Обединеното кралство“, се казва в изявление на федерацията.

Преди срещата дикторът на стадиона помоли двата тима да се съберат и да почетат с минута мълчание загиналите при нападенията в английската столица на 3 юни.

Футболистите на азиатската страна обаче решиха да не се включат, което им навлече гнева на феновете по света.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.