Фирмата на преобърналия се автобус има около 20 акта за 200 хиляди лева

Фирмата на преобърналия се автобус е една от най-проверяваните, има около 20 акта за около 200 хил. лева. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по повод проверките, които се извършват на транспортно-туристическата компания „Юнион Ивкони“, чийто автобус се преобърна на автомагистрала „Тракия“, вследствие на което пострадаха 17 души, предава „Фокус.

„Във връзка с инцидента още часове след събитието подложихме фирмата на проверка. Има нужда още от ден-два докато приключи тя, но това, което имаме като база данни, показва, че фирмата е една от най-проверяваните. Има различен тип нарушения, за които са съставени около 20 акта, които са на стойност около 200 хил. лева. Нарушенията са категоризирани в Закона за движенията по пътищата, но констатираните досега не предвиждат тежка санкция – основно са за нарушаване на транспортния план, който има да изпълнява компанията. Но не се е стигало до отнемането на лиценз“, обясни Московски.

Министърът уточни, че по данни на министерството водачът на автобуса е бил назначен съвсем скоро във фирмата – около 20 септември.

„Контролът, който упражнява Автомобилна администрация, може да се раздели на две части – планови проверки на всяка една от компаниите, която се занимава с обществен транспорт, и ежедневни проверки при сигнали. Така че контролът е ежедневен“, каза още той.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.