Учредиха награда за млади спортисти в памет на Туньо

/КРОСС/Хиляди дойдоха във Велико Търново, за да изпратят Трифон Иванов по последния му път.

За да почетат легендарния защитник на националния отбор, в старата столица дойдоха и съотборниците на Туньо от отбора зарадвал милиони българи през лятото на 94-та година на световното първенство по футбол в САЩ.

На поклонението кметът на Велико Търново Даниел Панов обяви, че ще бъде създаден международен футболен турнир за юноши в чест на Трифон Иванов. Ще бъде създадена и награда в памет на Туньо, която ще се връчва на млади български спортни таланти.

На церемонията бяха прочетени и съболезнователни адреси от премиера Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев.

Със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев легендарният футболист бе удостоен посмъртно с почетния знак „Венец на победителя“. Най-високото отличие в сферата на спорта бе връчено на неговото семейство на днешното поклонение от съветника на министъра на младежта и спорта и съотборник на Трифон Иванов в националния отбор Гошо Гинчев.

Решението за удостояването на „железния“ защитник с почетния знак на Министерството на младежта и спорта за извънредно големи заслуги за популяризирането на спорта и за издигане на спортния престиж на нацията беше взето в понеделник от назначена от министър Красен Кралев комисия.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.