Учебниците да имат пределна цена обсъждат в МОН

В Министерството на образованието обсъждат учебниците да имат пределна цена. Това съобщи зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева.

За да бъде първо абсолютна публична и прозрачна процедурата на създаването на този продукт, за да може да бъде ориентир за учителите и директорите, родителите, себестойността на съответния учебник, за да бъдат поставени при абсолютно равни условия всички издателства. Ще има възможност и за отклонения нагоре или надолу, но те съответно ще бъдат аргументирани. Знаете, че цената се формира по един определен начин, каза Кръстева, цитирана от БНР.
От своя страна министърът на образованието Тодор Танев заяви, че докато е на този пост, изучаваният материал по български език и литература върху Христо Ботев и Иван Вазов би могъл само да се увеличава, но не да намалява.
„Недобронамерен служител на Министерството на образованието пуска „зловредни слухове, прави сензации и създава неверие сред народа към това ръководство“. Така проф. Танев коментира по-рано тиражираната информация, че МОН проект за промяна в учебните планове, който предвижда орязване и подмяна на творби на класици в учебниците. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.