Участници за „Херцога на Единбург“ се срещнаха на Пчелина

В местността Пчелина лидерите на Международната награда на херцога на Единбург за ОУ „Ив.С. Тургенев” организираха среща на настоящи и бъдещи участници, съобщиха от ръководството на училището. Кратката презентация, свързана с по-важните моменти от програмата, игрите и приключенското пътешествие привлякоха интереса на нашите седмокласници. Забавно беше да отидат до там с велосипеди заедно с някои лидери и с личния си „навигатор“ в лицето на класната им, за да откриват и снимат животинки, по-интересни растения, да се снимат „стъпили“ в пространството, да организират еко акция и ред други активности.

Бъдещите участници вече знаят, че Наградата е индивидуално предизвикателство, а не покриване на изисквания, поставени от друг, нито сравняване с постиженията на някой! Те ще се състезават единствено със себе си като предизвикват собствените си представи за това какво могат да постигнат. Ще избират дейности в направления: Доброволчество, Физическа активност и Умения, които ще осъществяват в рамките на определен период, в края на който преживяват Приключенско пътуване.

„С насоките, подкрепата на по-възрастните и зрели хора, всеки младеж ще бъде насърчаван да размишлява върху своите интереси, възможности, амбиции, а после да си постави лични предизвикателства. Те ще изискват постоянство и решителност, сигурно ще има и моменти на трудности. Накрая, след като са преодолели предизвикателствата, научили са повече за себе си, развили са се като личности- усещането е за постижение!“, споделила пред останалите Станимира, вече реализирала се за Наградата участничка.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.