Убити са петима при стрелба в шиитски молитвен дом в Саудитска Арабия

/КРОСС/Петима души са били убити при стрелбата в шиитски молитвен дом в Саудитска Арабия днес, предаде Ройтерс, като се позова на дубайската сателитна телевизия Ал Арабия.

По-рано саудитската държавна телевизия и очевидец казаха, че нападателят открил огън по контролно-пропускателен пункт на силите за сигурност, които го застреляли. Атаката бе извършена в източния крайбрежен град Сайхат.

„Ислямска държава“ пое отговорност за атаката, съобщи малко по-късно Ройтерс, като се позова на изявление на сунитската джихадистка групировка в интернет. „С благословията на всемогъщия Аллах, воинът на халифата Шуджа ад Даусари, нека Аллах го приеме, нападна със своя (автомат) Калашников един от храмовете на вероотстъпниците политеисти“, се казва в текста.

Сунитската джихадистка групировка „Ислямска държава“ извърши поредица нападения в Саудитска Арабия с цел да разпали конфронтация на верска основа на Арабския полуостров и да свали управляващите в страните от Персийския залив сунитски династии. Мишена на тези атаки обикновено са силите за сигурност и шиитското малцинство.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.