Турция отвори частично границата си с България

По последна информация на Министерство на външните работи няма данни за пострадали българи в Турция при опита за държавен преврат, извършен през изминалата нощ. От летище „София“ обявиха, че турските им колеги са отменили два полета – в 9.05 часа, който каца от Истанбул и в 10 часа, който излита от Летище „София“ за Истанбул. По информация към момента на турските авиолинии обедните полети ще бъдат изпълнени.
ГКПП Капитан Андреево, ГКПП Малко Търново и ГКПП Лесово от страна на Република Турция са частично отворени. Автомобилите от българска се пропускат, но МВнР призова българските граждани, които все още имат намерение да пътуват, да отменят своите планове.
По последна информация през трите пункта на българо-турската граница се пропускат само автомобилите, пътуващи към Турция. От турска страна не се допускат коли, влизащи в България.
Бойко Борисов е в контакт с всички служби, които могат да съберат информация за случващото се в Труция. Във външното ни министерство заседава извънреден щаб в момента.
Министърът на отбраната Николай Ненчев разпореди да се усили присъствието на въоръжените сили в охраната на българо-турската граница.
По данни на БНТ има танкове и пред българското посолство в Анкара. Засега телевизията няма връзка с посланик Надежда Нейнски.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.