Турските власти закриват Дирекцията по телекомуникации в страната

Турските власти издадоха два указа, с които уволняват над 2 хиляди полицаи и стотици военни и служители на регулатора на телекомуникационнните оператори в страната във връзка с опита за преврат. Указите, които са публикувани в местния вариант на Държавен вестник, включват две решения, едното от които е за закриване на Дирекцията по телекомуникации. Правомощията ѝ ще бъдат прехвърлени към регулатора. Другото решение е за назначаване на главнокомандващ на въоръжените сили от президента.

Междувременно турският министър на правосъдието Бекир Боздаг написа в Туитър, че около 38 хиляди затворници ще бъдат пуснати по схема за „контролирано освобождаване“. Реформата, обявена в декрет на властите, ще позволи на много хора да напуснат препълнените места за лишаване от свобода чрез пробация.

От възможността ще могат да се възползват само лица, осъдени за престъпления, извършени до 1 юли 2016 година. В тях не влизат тези с наказание за умишлено убийство, производство и търговия с наркотици, престъпления срещу сигурността на държавата и конституционния ред, разгласяване на държавна тайна и нарушения по Закона за борба с тероризма.

Cross.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.