Три години условно за Панчев

На три години лишаване от свобода условно с 5-годишен изпитателен срок бе осъден от Разградския районен съд Йордан Панчев. Той бе признат за виновен в това, че е нанесъл средна телесна повреда на Яшар Ибрямов и Тодор Добрев. Освен това бе уважен частично и гражданският иск на пострадалия Добрев в размер на 6000 лева.
Другият подсъдим по делото – Марин Маринов, бе оправдан.
Според държавното обвинение на 20 февруари 2014 г. Панчев и Маринов са нанесли средни телесни повреди на собственика на пункт за вторични суровини Тодор Добрев и на Яшар Ибрямов от село Ломци. Според прокуратурата Ибрямов бил обвинен от нападателите, че крал метал от базата на Панчев, а Добрев – че е изкупил краденото. Съдебното следствие обаче е установило, че Панчев е нападнал Добрев и Ибрямов, втория в съучастие с неизвестно лице. Не се доказа Маринов да има вина за случилото се.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред РОС.
Припомняме, че Панчев има и присъда от 5 години лишаване от свобода за подбудителство и помагачество за убийството на Добрин Добрев.Тя е на апелативната инстанция и е обжалвана пред Върховния съд.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.