Три години ефективно за шофьора, предизвикал катастрофата, в която загинаха шефът и агрономът на „Паркстрой“

Илиян Ст., причинил по непредпазливост смъртта на директора на „Паркстрой“-Разград Звездомир Илиев и агронома в предприятието Петя Петкова в жестока катастрофа, получи днес ефективна присъда от три години лишаване от свобода при общ режим.
С присъдата на Шуменския окръжен съд 27-годишният подсъдим е лишен и от право да управлява автомобил за срок от 4 години.
От Апелативната прокуратура във Варна припомнят, че тежкото пътно-транспортно произшествие стана на 29 март миналата година. На пътя Русе – Варна Илиян Ст. предприел изпреварване на друг автомобил, въпреки забраната. 27-годишният мъж направил това на двойно непрекъсната линия, навлязъл в насрещната лента, където друг автомобил също изпреварвал превозно средство. Така колата на подсъдимия се ударила челно в автомобила, с който пътували директорът и агрономът на „Паркстрой“ – Разград. Звездомир Илиев починал на място, а Петя Петкова – в болницата. Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.