Трима огнеборци от Лудогорието ще се състезават за националния приз „Пожарникар на годината“

Трима служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Разград са номинирани за участие в Националния конкурс „Пожарникар на годината”, съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград. Младши експерт Серафим Тролев от районната служба в Лозница е победител в раздела „Пожарогасене и спасителна дейност” в областния етап на конкурса. В раздел „Контролна дейност” призът грабна инспектор Кенан Чете, група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” в Разград. Началникът на участъка в Цар Калоян е третият номиниран. Младши експерт Деян Неделчев работи в системата на МВР от 8 години.
Тримата отличени огнеборци получиха и награда „писмена похвала” от директора на РДПБЗН – Разград комисар Емилиян Станев. Днес на официална церемония им бяха връчени грамотите в присъствието на колеги от Районните служби в Разград, Лозница и Исперих.
Ежегодният Национален конкурс „Пожарникар на годината” е организиран за първи път през 1995 г. и се провежда ежегодно в пет раздела.
Титлата “Пожарникар на годината” получават класираните от І до ІІІ място в петте раздела. Победителите се награждават със специален приз статуетка „Пожарникар на годината”, с морални и предметни и награди.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.